Als je ooit een probleem hebt gehad met Instagram of ergens niet helemaal uitkwam, kwam je er waarschijnlijk al snel achter dat het social media platform enkel te bereiken is via het Instagram-helpcentrum. Contact opnemen met Instagram gaat helaas niet zomaar. Instagram is namelijk niet te bereiken via de telefoon of een mailadres speciaal voor de klantenservice.

Voor het oplossen van de problemen met jouw account of eventuele vragen over het medium ben je aangewezen op het helpcentrum en andere social media. In het helpcentrum staan de meest voorkomende problemen op een rijtje met daarbij een uitgebreide tekst over hoe je jouw probleem kunt aanpakken. Dit werkt voor veel gevallen, maar helaas niet voor iedereen. Dit zijn twee manieren waarop jij contact kan opnemen met Instagram.

 

Het Instagram helpcentrum

Contact opnemen met Instagram via het Instagram-helpcentrum. Hier kan je terecht voor veel voorkomende problemen. De (hopelijke) oplossing wordt stap voor stap beschreven. Bij het helpcentrum kan je voor verschillende dingen terecht. Hulp als je problemen hebt bij het inloggen op je account en veel gestelde vragen met betrekking op functies van de app. Zoals het delen van foto’s, Instagram stories en je zichtbaarheid.

Contact opnemen met Instagram

Via socials de aandacht trekken

Mocht optie 1 falen, dan kan je altijd proberen om in contact te komen met Instagram via hun social media accounts. Via Facebook kan dit op Facebook Messeges, door @Instagram daar in te voeren en een chatbericht te sturen. Een tweede optie is om Instagram via twitter te benaderen en de een tweet @instagram te sturen met je probleem. Wees vriendelijk als je ze via social media benaderd, dan is de kans groter dat ze helpen.

Op mijn website staan diverse blogjes geschreven over Instagram. Van tips om Instagram in te zetten voor een betere SEO, hoe je een lettertype toevoegt aan je biografie tot hoe je posts kan delen in je stories. 

Volg mijn Instagram om niets te missen! @marjetwullink