Blogideeën: werk in thema’s

Sommige mensen hebben honderden blogideeën maar gaan toch nooit aan de slag met hun ideeën. Vaak komt dit omdat hun idee te groot is. Dan is het lastig om ergens mee te beginnen. Anderen hebben echt geen idee hoe ze op goede blogideeën moeten komen. In deze blog leer ik hoe je je blogideeën echt kunt doorzetten in een blog en hoe je op goede blogideeën kunt komen.

Hoe kom ik op goede blogideeën?

Als ik het nu echt op mezelf ga betrekken is het altijd een wisselwerking van wat er in mijn business gebeurd. Maar om een goede houvast te hebben is het handig om te werken met thema’s waarin je je blogideeën zet.

Thema 1: Vragen van klanten!

Dit is het allerbelangrijkste thema. Als 1 klant deze vraag stelt, dan hebben meer mensen deze vraag. Zorg daarom dat je deze vragen direct noteert. Het kan zelfs zijn dat je tijdens en client intake komt op een goed blogidee. Als de klant dan niet met je gaat werken, dan heb je er altijd nog een blogidee uit gehaald. Top!

Thema 2: Expertise

Je kunt je expertise vaak opdelen in meerdere varianten. Zo kun je van mij zeggen dat minimalisme een thema is, SEO en WordPress/ websites/techniek.

De vrijdag heb ik gebombadeerd tot ‘cleanup’ of opruim vrijdag. Want hoe cleaner je website, hoe beter je rankt in Google. Minder ruis. Google weet beter welke content belangrijk is. Door zelf op te ruimen en het zelf te gaan doen, kom ik op blogideeën. Soms wil ik een oude actiepagina weggooien, zoals voor deze blog, en die rankte al op blogideeën. Dus… ik ga een blog schrijven zodat ik de actiepagina hiernaartoe kan laten verwijzen. Niet alleen kom ik tot dit blogidee maar veel andere blogideeen. Win-win dus, dat opruimthema.

Thema 3: Werkwijze & probleemoplossing

Wat in jouw werkwijze is anders dan anderen? Wat los jij vaak op? Zo help ik naast beter vindbaar in Google veel mensen ook met hun salespagina en social media strategie te optimaliseren. De werkwijze

 

Heb jij ontzettend veel blogideeën maar nog geen blog geschreven?

Wat er waarschijnlijk aan de hand is, is dat je idee te groot is. Het hoeft echt geen enorm hoogstaand epistel te worden om anderen te kunnen helpen. Enkele tips op een subonderwerp is al voldoende. Bijvoorbeeld, wellicht weet jij veel over Fysiotherapie en help je veel mensen met hun rugpijn. Desondanks kan dit nog steeds 

 

Wil je een plan die past bij jou of van mij horen hoe lang SEO duurt voor jouw website? Plan een intake in