Mensen inspireren mij. Ik krijg er ideeën door, gedachten springen in het rond en mijn enthousiasme slaat over. Maar ook met boeken kom ik flink op weg. De afgelopen jaren ben ik met de vooruitgang van mijn bedrijf als business woman gedreven tot mijn uiterste om zo het beste uit mijzelf te halen, maar dat deed ik zeker niet alleen. Met behulp van een aantal inspirerende boeken voor ondernemers weet ik beter hoe ik mijn bedrijf moet runnen. Niet alleen zakelijke tips en tricks zijn belangrijk, maar ook aandacht voor de mentale setting. Daarom heb ik een wijd scala aan boeken gelezen én ben ik bereid om deze met jullie te delen. Veel leesplezier!

Inspirerende boeken voor ondernemers

 • De TED-methode
  De officiële gids voor spreken in het openbaar
  Uit dit boek haal ik veel inspiratie om mijn workshop dit jaar nóg inspirerender te maken. Daarnaast kom ik hierdoor ook op ideeën voor andere interessante onderwerpen die ik kan gebruiken voor mijn bedrijf.
 • Het werkboek: Babe, you got this van Emilie Sobels
  Ik hou erg van werkboeken. Direct je intenties opschrijven. Je Why, je How etc. Dat doe je in dit werkboek en zet je elk jaar weer even op scherp. Vooral lekker om mee te nemen op vakantie, als je met afstand kunt kijken naar je bedrijf. Zeker een aanrader als inspirerend boek voor ondernemers!
 • Everything is Figureoutable van Marie Forleo.
  Marie Forleo is een grote inspiratie bron voor mij. Ze helpt mensen door coaching, maar daarnaast doet ze ook veel meer. Haar boek bracht mij op bepaalde stukken dat ik voorheen over het hoofd zag en haar manier van denken is een Eye-opener. Dit is niet alleen een boek voor inspirerende ondernemers, maar voor iedereen die een andere kijk en grip op zichzelf en een situatie wilt hebben.
 • She means business van Carrie Green
  Turn Your Ideas into Reality and Become a Wildly Successful Entrepreneur
  Ik denk dat de titel al genoeg zegt. Dit boek helpt je niet alleen met het vinden van inspiratie en motivatie, maar wil juist dat alle dromen en ideeën die jij hebt, ook waargemaakt kunnen worden. Het staat vol met tips, strategieën, persoonlijke verhalen en opdrachten. Dat maakt het een lees- en werkboek!

 

Spirituele business boeken

 • Superattactor van Gabrielle Bernstein
  Release the past and live without fear of the future
  Gabrielle Bernstein werkt op je mentale gezondheid. Ze dringt tot je door en bereikt daarmee innerlijke vrede. Ze leert je dat wanneer we ons verbinden met onze intuïtieve krachten, we niet zo hard hoeven te werken. Niet omdat het niet hoeft, maar omdat we door effectiever en spiritueler te denken de blokkades van ons levenspad verwijderen en zo meer doelen, geluk en vrijheid kunnen ervaren. Afgelopen zomer ben ik geweest in New York en heb veel kunnen leren van Gabrielle Bernstein.
 • Geld, kracht en liefde – het boek van overvloed
  De ware betekenis van geld en liefde, en de spirituele wetten van het universum
  Ontstaan uit ons eigen spirituele Nederhof Centrum in Amsterdam en opgericht vanuit de cursussen die ze daar bieden. Volgens dit boek zijn er drie belangrijke natuurwetten die jouw leven beïnvloeden: levenskracht, welvaart en liefde. Wanneer je bewust bent van deze wetten, zijn mensen in staat om hun eigen leven vorm te geven; op elk gebied.

Wanneer je bezig bent met het zoeken naar meer, kom je altijd verder. Ik hoop dat jullie net zo veel kunnen leren van deze boeken als ik!