Wil je een blog starten en ben je benieuwd welke blog websites mogelijkheden er zijn? In de afgelopen 10 jaar als website developer en SEO specialist ben ik meerdere blog websites tegengekomen.  Zo weet ik welke blog website systemen / CMS-en handig en goed zijn om te gebruiken voor het maken van een blog. 

Blog websites op een rij

Onderstaande websites zijn gerangschikt naar hoe goed ze zijn voor vindbaarheid en handigheid.

 1. WordPress als Blog website  
  Het Content Management Systeem WordPress was eerst alleen een blogwebsite. Daarom staan de blogberichten nog altijd bovenaan als eerste optie in het Dashboard.
  Waarom je WordPress zou kiezen als blog website is vooral omdat het goed is voor Google en makkelijk in gebruik.  Het beste is om WordPress.org op je eigen domein en webhosting te gebruiken. Dit laatste kan wel afhankelijk zijn van het thema dat je kiest als je meer invloed op het design wilt hebben. Kies daarom voor bijvoorbeeld het Divi theme waarmee je veel kanten op kan.
  Vooral als voordeel zijn de vele kanten die je op kan met de ‘plugins’ die je er op kan zetten om bijvoorbeeld je vindbaarheid te verbeteren of je te verbinden met je social media.blog websites sites
 2. Squarespace als Blog website
  Een andere optie is Squarespace om te gebruiken als blog website. Hiervan wordt aangegeven dat veel het fijn vinden qua werkwijze. Voor je vindbaarheid heeft het iets minder opties dan WordPress. Daarvoor zul je dan wat meer onderzoek moeten doen over hoe je dit het beste kunt doen voor je blogs per blogpagina.
 3. Wix.com als blog website
  Wix wordt door veel mensen als makkelijk gevonden. Zelf vind ik deze als blog website het minst goed, vooral doordat je niet makkelijk kunt zien of je het goed doet voor Google. Het voordeel is dat Wix makkelijk is in gebruik. Dit maakt het makkelijk om snel op te zetten.