Stel je voor. Je hebt een volle website, er staat veel verschillende en waardevolle content op. Je geeft tips die mensen willen weten of biedt diensten aan die uniek zijn in jouw omgeving. Maar toch wordt je website niet zo goed bezocht. Beginnen met SEO kan dan een goede oplossing zijn.

Maar, hoe doe je begin je nou met SEO? In deze video uit mijn online SEO cursus geef ik hier antwoord op. En onder deze video vind je nog twee manieren uitgelegd.

Beginnen met SEO door te kijken naar statistieken

Bij deze tactiek kijk je eerst naar je statistieken van je site. Je kijkt waar het al goed gaat. Welke van jouw pagina’s of blogjes scoren al goed in Google? Dit kan je zien in de statistieken. De tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn Google Analytics en de  Google Search Console.

Pagina’s die vaak bezocht worden eerder hoog ranken dan pagina’s die bijna niet worden bezocht. Slim is om ook deze eerst te optimaliseren. Deze bezoekersaantallen kun je bekijken via je Google Analytics. Dit staat onder ‘doelgroep’, ‘gedrag’.

Met de search console kun je heel goed kan kijken op welke positie jouw pagina staat. Ook kan je hiermee zien welke content mensen interessant vinden, hierop kan je vervolgens inspelen. Pagina’s die al goed ranken kan je gaan optimaliseren voor SEO. Zodat je met deze al goed scorende pagina’s nog hoger komt te staan en nog beter vindbaar bent in Google. Een pagina waar je voor rankt maar nog niks aan hebt gedaan qua SEO kan dus door een paar kleine tweaks al heel goed vindbaar worden.

Beginnen met pagina’s waarmee je geld verdient

Denk hierbij aan een pagina waarop je diensten of je producten staan. Dit zijn ook goede pagina’s om mee te starten als je wilt beginnen met SEO. Een fout die namelijk vaak wordt gemaakt is dat er op deze pagina gebruik wordt gemaakt van algemene termen. Zoals ‘diensten’ of ‘services’. Deze termen zijn niet specifiek voor wat jij aanbiedt. Bedenk welke termen jouw diensten of producten omschrijven en pas je pagina hierop aan. Zo ben je beter vindbaar online.

Een andere manier om via deze pagina beter vindbaar te worden is door je locatie toe te voegen aan deze pagina’s.

 DUS maak je diensten pagina’s niet alleen specifieker,
maar ook lokaal beter vindbaar.

Een tool die je hiervoor kan gebruiken is de Google Adwords keyword planner. Hiermee kan je kijken op welke keywords maandelijks wordt gezocht. Deze is in principe gratis, maar je kan deze alleen zien als je daadwerkelijk een Adwords campagne aanmaakt met een lopende advertentie. Én dat kost wel geld (maar zou je ook direct wat kunnen opleveren).

Om makkelijker te beginnen met de keyword onderzoek (de keywordplanner) en SEO, heb ik een oplossing bedacht. Als je meedoet met de online cursus, dan kan je mijn keyword planner gebruiken. Of meld je aan voor de live cursus, dan doe ik het keyword onderzoek voor jou!

Samenvattend hoe je het beste kunt beginnen met SEO

 

Beginnen met SEO?

Meld je aan voor de online cursus om gebruik te maken van de keywords planner. Wil jij meer weten over SEO? Houd ook Instagram in de gaten @marjetwullink. Hierop verschijnen wekelijks nieuwe tips.

beginnen met SEO

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds