Een mooi Instagram account, met een perfecte feed, mooie foto’s etc. Het enige wat nog mist is een uniek lettertype. De meeste mensen hebben het standaard lettertype van Instagram, maar je kan ook een ander lettertype gebruiken in je bio of onder je foto’s. Geef jouw account een upgrade door een ander lettertype op Instagram toe te voegen. Dat doe je door de volgende stappen te volgen.

Stap 1: De tekst

Om te beginnen is het handig om te weten welke tekst je in het nieuwe lettertype wilt geven. Dit kan de tekst van je biografie zijn of de beschrijving onder een foto die je wilt posten.

Stap 2: Lettertype kiezen

Wanneer je weet wat voor tekst een ander lettertype moet krijgen, ga je op zoek naar het lettertype. Dit kan je bijvoorbeeld doen op: coolsymbol.com, instafonts.io of lingogram.com. Hier hoef je alleen de tekst in te voeren en de site zet het meteen om in verschillende lettertypes. Het enige dat je nu nog moet doen is het lettertype te kiezen dat past bij jouw Instagram.

Ander lettertype Instagram

Stap 3: Ander lettertype op Instagram toevoegen

Om het lettertype toe te voegen aan Instagram kopieer je eerst de tekst vanaf de website. Vervolgens plak je de tekst in Instagram op de gewenste plek, dus onder een foto of in je biografie. Nu staat het automatische in het lettertype dat jij hebt gekozen.

Stap 4: Plaats je foto

De laatste stap is het plaatsen van je foto met de tekst in het andere lettertype of het opslaan van je biografie. Nu is je profiel helemaal in jouw stijl en ziet het er nog leuker uit!

Wil je meer leren over Instagram? Of zijn een aantal tips en tricks wel handig? Neem dan een kijkje op de Instagram Tips pagina. Hier vind je simpele handleidingen die jouw Instagram pagina naar the next level kunnen brengen

Volg je me al op Instagram? @Marjetwullink

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.